Практикер Добрич: модерна визия, богат асортимент и надеждна покривна система

Практикер Добрич: модерна визия, богат асортимент и надеждна покривна система

15 years guarantee (2)

„Всяко лошо нещо свършва рано или късно, така че смятам, че откриването, въпреки че е в тежки времена, дава един ясен сигнал – ние ще продължим да живеем и ще продължим да правим хубави неща и няма да се откажем да развиваме веригата „Практикер“.

Тодор Белчев

 

В разгара на втората вълна от COVID кризата жителите на Добрич имаха повод за празник.

На 19 ноември г-н Йордан Йорданов, кмет на Община Добрич и г-н Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг”, прерязаха лентата на хипермаркет за дома и градината „Практикер“.

Това е 14-ти поред обект на веригата за страната.

„Практикер“ – Добрич се помещава в нова модерна сграда, заемаща площ от близо 7650 кв. м. На 5150 кв. м. търговска площ, просторният хипермаркет ще зарадва потребителите със светла и уютна обстановка и функционална подредба и организация, така че лесно да разгледат и да открият това, което им е необходимо. Жителите и гостите на града ще могат да избират от богат асортимент от над 50 хил. артикула за създаването и подобряването на дома и градината. На достъпни цени те ще могат да закупят продукти на водещи световни и български производители за строителството, обзавеждането и ремонта.

Модерният хипермаркет е защитен с покривна ТПО мембрана с 15 години гаранция.

Ние сме благодарни на инвеститорите, че ни гласуваха доверие в тези трудни времена и ни позволиха да устоим и да продължим да се развиваме.

Георги Камалиев

 

Щастлив съм, че участвахме в този проект, но нека ви разкажа накратко как започна всичко..

Покривната конструкция е от трапецовидна ламарина.

Всички елементи са здраво фиксирани върху стоманобетонна конструкция.

Като подизпълнители за покривната система ние се погрижихме за полагане на топлоизолация и хидроизолация.

Върху металната конструкция положихме два пласта каменно-минерална вата с дебелина 160 mm.

За да осигурим правилно и бързо отводняване без да се образуват локви положихме предварително разкроени клинове за наклон от каменно минерална вата.

След това преминахме към полагане на хидроизолационна система с TPO мембрана Sintofoil White Reflecta RT.

Защо Sintofoil White Reflecta е най-добрият избор за търговски сгради?

Нека спомена само няколко причини и се надявам вие да намерите своята:

Устойчивост – устойчива на въздействие на химикали и градушка, на атмосферни условия, не се разгражда под вода.

Дълготрайност – надживява много други покривни системи, изпитана във времето технология за изграждане на покриви, над 30 години успешни проекти с TPO

Технически характеристики и свойства на продукта – когато са добре заварени, шевовете надминават експлоатационния живот на много други покривни продукти и технологии за монтаж

15 години гаранция – най-добрата в класа, дългосрочна гаранция за покривна мембрана. Италианският производител Imper S.r.l., с 70+ години история стои зад този продукт.

Възможности за персонализиране и предварително производство – гъвкави, адаптивни и могат да бъдат проектирани да отговарят на различни търговски и индустриални спецификации и изисквания.

Рефлектираща и UV устойчива – 102% SRI (Индекс на отражателна способност) TPO мембрана Sintofoil White Reflecta няма да влоши своите показатели, при разширяване и свиване в следствие излагане на светлина или топлина.

Устойчива на вятър, високи и ниски температури и пожар на покрива.

Безопасна и лесна инсталация – не изисква опасни или вредни за здравето техники за полагане. Изключително лека – голямо предимство при леки покривни конструкции. Може да се полага върху съществуващи покривни системи, може да се рециклира, прилага се при проекти ремонт и модернизация.

Спестява разходи и добавя стойност – Много финансови ползи от по-малко разходи за извозване на строителни отпадъци, постигане на висока енергийна ефективност. Увеличава добиви на фотоволтаични централи в следствие отражателната способност

Лесна и икономична поддръжка – с нашата програма за превантивна поддръжка на покриви експлоатационния живот на системите може да се удвои. Пълна техническа подкрепа от изпълнителя и производителя за всяка аварийна ситуация или ремонт.

Много здрава и надеждна мембрана с 15 години гаранция.

Благодаря на екипа на Изоматех за положените усилия.

Благодаря за съдействието на колегите от Бараж Груп, главен изпълнител на обекта.

Благодаря за подкрепата и доверието, която имаме от инвеститорите.

С общи усилия успяхме да изградим надеждна и дълготрайна покривна система, която е най-популярното решение за търговски и индустриални сгради в момента.

Хипермаркетът посреща първите си клиенти с модерна визия, богат асортимент и Black Weekend намаления.

Клиентите ще могат да се възползват и от полезни услуги като 3D проектиране на бани и кухни, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, транспорт на закупени стоки, покупки на изплащане и застраховка „Удължена гаранция“ на продуктите. На тяхно разположение е безплатен паркинг със 150 паркоместа. Предвидени са и зарядни станции за електромобили. За доброто обслужване и професионална консултация на клиентите ще се грижат над 70 служители.

„Практикер“ – Добрич отваря врати на ул. Околовръстен път Дружба 4” № 2а, срещу хипермаркет „Технополис“. Така клиентите ще могат лесно да намерят всичко, от което се нуждаят, за да направят дома си по-красив, комфортен и уютен.

Реализацията на проекта е дело на строителната фирма „Бараж Груп“ ЕООД.

По повод откриването и в знак на благодарнoст към администрацията на Община Добрич „Практикер“ дарява 10 000 маски на Общината.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on email

Още новини

Soprema Flag високо-технологични мембрани със сребро и мед

Soprema Flag разработи високо-технологични мембрани със сребро и мед

Soprema Flag разработи, високо-технологични покривни мембрани, които осигуряват дълготрайност на покривната система и същевременно предлагат превъзходни възможности за дизайн и лесен монтаж дори и при

Към новината »