Практикер Добрич: модерна визия, богат асортимент и надеждна покривна система

Практикер Добрич: модерна визия, богат асортимент и надеждна покривна система

15 years guarantee (2)

„Всяко лошо нещо свършва рано или късно, така че смятам, че откриването, въпреки че е в тежки времена, дава един ясен сигнал – ние ще продължим да живеем и ще продължим да правим хубави неща и няма да се откажем да развиваме веригата „Практикер“.

Тодор Белчев

 

В разгара на втората вълна от COVID кризата жителите на Добрич имаха повод за празник.

На 19 ноември г-н Йордан Йорданов, кмет на Община Добрич и г-н Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг”, прерязаха лентата на хипермаркет за дома и градината „Практикер“.

Това е 14-ти поред обект на веригата за страната.

„Практикер“ – Добрич се помещава в нова модерна сграда, заемаща площ от близо 7650 кв. м. На 5150 кв. м. търговска площ, просторният хипермаркет ще зарадва потребителите със светла и уютна обстановка и функционална подредба и организация, така че лесно да разгледат и да открият това, което им е необходимо. Жителите и гостите на града ще могат да избират от богат асортимент от над 50 хил. артикула за създаването и подобряването на дома и градината. На достъпни цени те ще могат да закупят продукти на водещи световни и български производители за строителството, обзавеждането и ремонта.

Модерният хипермаркет е защитен с покривна ТПО мембрана с 15 години гаранция.

Ние сме благодарни на инвеститорите, че ни гласуваха доверие в тези трудни времена и ни позволиха да устоим и да продължим да се развиваме.

Георги Камалиев

 

Щастлив съм, че участвахме в този проект, но нека ви разкажа накратко как започна всичко..

Покривната конструкция е от трапецовидна ламарина.

Всички елементи са здраво фиксирани върху стоманобетонна конструкция.

Като подизпълнители за покривната система ние се погрижихме за полагане на топлоизолация и хидроизолация.

Върху металната конструкция положихме два пласта каменно-минерална вата с дебелина 160 mm.

За да осигурим правилно и бързо отводняване без да се образуват локви положихме предварително разкроени клинове за наклон от каменно минерална вата.

След това преминахме към полагане на хидроизолационна система с TPO мембрана Sintofoil White Reflecta RT.

Защо Sintofoil White Reflecta е най-добрият избор за търговски сгради?

Нека спомена само няколко причини и се надявам вие да намерите своята:

Устойчивост – устойчива на въздействие на химикали и градушка, на атмосферни условия, не се разгражда под вода.

Дълготрайност – надживява много други покривни системи, изпитана във времето технология за изграждане на покриви, над 30 години успешни проекти с TPO

Технически характеристики и свойства на продукта – когато са добре заварени, шевовете надминават експлоатационния живот на много други покривни продукти и технологии за монтаж

15 години гаранция – най-добрата в класа, дългосрочна гаранция за покривна мембрана. Италианският производител Imper S.r.l., с 70+ години история стои зад този продукт.

Възможности за персонализиране и предварително производство – гъвкави, адаптивни и могат да бъдат проектирани да отговарят на различни търговски и индустриални спецификации и изисквания.

Рефлектираща и UV устойчива – 102% SRI (Индекс на отражателна способност) TPO мембрана Sintofoil White Reflecta няма да влоши своите показатели, при разширяване и свиване в следствие излагане на светлина или топлина.

Устойчива на вятър, високи и ниски температури и пожар на покрива.

Безопасна и лесна инсталация – не изисква опасни или вредни за здравето техники за полагане. Изключително лека – голямо предимство при леки покривни конструкции. Може да се полага върху съществуващи покривни системи, може да се рециклира, прилага се при проекти ремонт и модернизация.

Спестява разходи и добавя стойност – Много финансови ползи от по-малко разходи за извозване на строителни отпадъци, постигане на висока енергийна ефективност. Увеличава добиви на фотоволтаични централи в следствие отражателната способност

Лесна и икономична поддръжка – с нашата програма за превантивна поддръжка на покриви експлоатационния живот на системите може да се удвои. Пълна техническа подкрепа от изпълнителя и производителя за всяка аварийна ситуация или ремонт.

Много здрава и надеждна мембрана с 15 години гаранция.

Благодаря на екипа на Изоматех за положените усилия.

Благодаря за съдействието на колегите от Бараж Груп, главен изпълнител на обекта.

Благодаря за подкрепата и доверието, която имаме от инвеститорите.

С общи усилия успяхме да изградим надеждна и дълготрайна покривна система, която е най-популярното решение за търговски и индустриални сгради в момента.

Хипермаркетът посреща първите си клиенти с модерна визия, богат асортимент и Black Weekend намаления.

Клиентите ще могат да се възползват и от полезни услуги като 3D проектиране на бани и кухни, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, транспорт на закупени стоки, покупки на изплащане и застраховка „Удължена гаранция“ на продуктите. На тяхно разположение е безплатен паркинг със 150 паркоместа. Предвидени са и зарядни станции за електромобили. За доброто обслужване и професионална консултация на клиентите ще се грижат над 70 служители.

„Практикер“ – Добрич отваря врати на ул. Околовръстен път Дружба 4” № 2а, срещу хипермаркет „Технополис“. Така клиентите ще могат лесно да намерят всичко, от което се нуждаят, за да направят дома си по-красив, комфортен и уютен.

Реализацията на проекта е дело на строителната фирма „Бараж Груп“ ЕООД.

По повод откриването и в знак на благодарнoст към администрацията на Община Добрич „Практикер“ дарява 10 000 маски на Общината.

Още новини

Soprema Flag високо-технологични мембрани със сребро и мед

Soprema Flag разработи високо-технологични мембрани със сребро и мед

Soprema Flag разработи, високо-технологични покривни мембрани, които осигуряват дълготрайност на покривната система и същевременно предлагат превъзходни възможности за дизайн и лесен монтаж дори и при

Към новината »