Какво означава гаранция за изпълнение?

Какво означава гаранция за изпълнение?

Съдържание

implementation warranty

Много е важно да знаеш какво покрива и какво не покрива гаранцията за твоя покрив!

Преди да го ремонтираш, задължително трябва да се запознаеш с подробностите около гаранцията му.

 

Ето какво задължително трябва да знаеш, за да си сигурен и спокоен под своя нов покрив:

 

Чети предварително! 

Преди още да избереш фирмата, която ще поправя или ще поставя твоя нов покрив, задължително поискай да прочетеш условията на гаранцията!

 

Какви са правата ти? 

В повечето случаи твоите права са да направиш рекламация към фирмата, поставила покрива ти.

Повечето от тях поправят безплатно дефекти в резултат на труда им. И повечето не дават гаранция за материалите, които са ползвали.

Не се учудвай, но това е така.

Гаранциите за материалите и за изпълнението са различни.

Производителите не искат да поемат рискове и да поемат гаранции в случай, че материалите са неправилно инсталирани или не е спазена технологията на полагане.

Съответно изпълнителите не биха могли да носят гаранции за качеството на материалите, защото не са производители на тези материали. Изпълнителите носят гаранции за това, че са инсталирали материалите и са спазили всички изисквания на  технологията на полагане.

Разбира се, може да имаш пълна гаранция за покрива си, при всички случаи на ремонт и подмяна на материали, но това е въпрос на уговорка между теб и строителната фирма, както и на пари. Затова потърсете фирма, която е от много години на пазара, а също така е натрупала и доста опит. Isomatech е точно такава и винаги можете да ни потърсите предварително, за да Ви изясним разликите между гаранция за материали и гаранция за труд. Също така можем да поговорим за всички подробности около гаранцията, която даваме.

Все пак ето и повече подробности за гаранцията на покриви и по-конкретно какви повреди тя покрива и какви не покрива:

  • Течове: В повечето случаи фирмите поемат разходите и ремонта за течове. Случаите, в които не го правят, са ако течът е причинен от природни стихии и бедствия – силни ветрове, мълнии, градушки и други.
  • Ветрове. Обръщаме им специално внимание, защото трябва да знаеш, че е важно в договора със строителната фирма да бъде уточнено ветрове с каква скорост се смятат за природни бедствия. Покривът ти би трябвало да оцелява при ветрове, които не са стихийни като урагани, например.
  • Градушки. Отново много деликатен момент за договаряне. Градушката може да бъде смятана за бедствие, но ако живееш на място, на което се появява от време навреме, не би трябвало да плащаш за ремонт на покрива след всеки дъжд от ледени топчета. Трябва да договориш този проблем с фирмата, която ще прави покрива ти и най-добре е да изискаш той да бъде направен от материал, който издържа градушка.

Книга - Пролетно почистване на покрива

 

  • Дупки. Днешно време се извършват много ремонти по саниране на апартаменти. Обикновено това става с „алпинисти“, спускащи се с въжета от покрива на сградата. Да, но те, често пробиват дупки на покрива, за да прикрепят въжетата си. За да имаш гаранция срещу такива пробивания, трябва да договориш това със строителя ти . Да доплатиш и така той ще покрива подобни щети или ще постави специална настилка. Тя е по-дебела и подобни наранявания няма да бъдат фатални за покрива.
  • Остатъчна вода. Повечето гаранции не покриват повреди на покриви, причинени от остатъчна вода след дъждове.
  • Последващи щети. Фирмите обикновено не отговарят за последващи щети, като наводнение на стени, тавани, килими и всякакви други поражения в апартаменти, вследствие на повреден покрив.
  • Влага. Понякога строителните фирми поставят ново покритие на покрива върху старо такова. Ако старото е съдържало влага и тя повреди новото, фирмата не покрива щетите. За да не попаднеш в такава ситуация, изискай от строителите да направят инфра червен преглед за влага на старото покритие.
  • Ремонти. Повечето гаранции не покриват щети, причинени от всякакви ремонти по покрива, извършени от всеки друг, но не и поставилата го фирма. Много често се налага на покрива да се поставят, например, климатици или отдушници. За да не се случи други хора или фирми да създадат подобни щети, уведомявай предварително фирмата, която е поставила или ремонтирала покрива ти.
  • Преместване на покривна система. Ако пренесеш част или цялата си покривна система на друго място, гаранцията моментално спира да важи.

 

Ако добре се запознаеш с всички подробности от този текст, вероятно не би имал проблеми с гаранцията на покрива си. Ако все пак нещо не е станало достатъчно ясно или те кара да се чувстваш притеснен за покриването на щети, винаги можеш да се свържеш с Isomatech за консултация.

 

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »