Как би изглеждал света, ако голям град може да бъде построен за един миг?

Как би изглеждал света, ако голям град може да бъде построен за един миг?

Съдържание

Futuristic 3-d printed house

Строителство с 3D печат 50 % по-бързо от конвенционалните методи на строителство.

Може да ви звучи като извънземно, но това вече е реалност благодарение на нововъзникнала компания в областта на 3D принтирането от Дубай. От компанията твърдят, че новият им продукт за 3D печат наречен “Минитанк” може да отлее около 200 м2 бетон на ден. Това е с около 50 % по-бързо от конвенционалните методи на строителство. Ще кажете 200 м2 бетон на ден не е нещо, което не се случва и сега по строителните обекти. Да, ама не. Бетон трябва да съхне и да набере якост, а това определено не става за един ден. С продукта от 3D печата това не е необходимо. Той придобива якостните си характеристики непосредсттвено след отпечатването.

Крис Келси, изпълнителен директор и основател на Cazza твърди, че най-голямата пречка пред развитието на бизнеса е общественото недоверие към новия продукт.

Според 19 годишния предприемач, тази иновативна технология не само би позволила на проектантите и строителите да изграждат в кратки срокове жилищни сгради в условията на динамично развитие и бързо рястящо население в големите градове, но това би било добре и за околната среда.

Прочетете цялата статия тук ….

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »