Как би изглеждал света, ако голям град може да бъде построен за един миг?

Как би изглеждал света, ако голям град може да бъде построен за един миг?

Съдържание

Futuristic 3-d printed house

Строителство с 3D печат 50 % по-бързо от конвенционалните методи на строителство.

Може да ви звучи като извънземно, но това вече е реалност благодарение на нововъзникнала компания в областта на 3D принтирането от Дубай. От компанията твърдят, че новият им продукт за 3D печат наречен “Минитанк” може да отлее около 200 м2 бетон на ден. Това е с около 50 % по-бързо от конвенционалните методи на строителство. Ще кажете 200 м2 бетон на ден не е нещо, което не се случва и сега по строителните обекти. Да, ама не. Бетон трябва да съхне и да набере якост, а това определено не става за един ден. С продукта от 3D печата това не е необходимо. Той придобива якостните си характеристики непосредсттвено след отпечатването.

Крис Келси, изпълнителен директор и основател на Cazza твърди, че най-голямата пречка пред развитието на бизнеса е общественото недоверие към новия продукт.

Според 19 годишния предприемач, тази иновативна технология не само би позволила на проектантите и строителите да изграждат в кратки срокове жилищни сгради в условията на динамично развитие и бързо рястящо население в големите градове, но това би било добре и за околната среда.

Прочетете цялата статия тук ….

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on email