Евтиният, скъп покрив

Евтиният, скъп покрив

Съдържание

евтино-скъпо

Всички са чували приказката, че евтиното излиза скъпо или принципа: „Не съм толкова богат, че да купувам евтино“. Независимо дали го спазвате и следвате или не сте дотам съгласни, горното отговаря на истината поне що се отнася до хидроизолирането на покриви. Разбира се, не искам да плаша, нито да преувеличавам (някои с богат опит веднага ще кажат, че има случаи когато евтиния #покрив си остава евтин). И това е така. Но то е същото като да кажеш, че няма нужда да сменяш летни със зимни гуми, защото има хора, които шофират една-две зими с летни гуми и не са имали и най-малък инцидент.

Това, на което се опитвам да обърна внимание и да ви накарам да се замислите е за риска и цената, която ще платите. Струва ли си? Готови ли сте да ги поемете? Дори и да ги прехвърлите към друг – „преките“ потърпевши – това също носи негативни последствия. Осъзнавате ли ги и имате ли сили да ги понесете?

Професионалното изпълнение изисква адекватен избор и качествено инсталиране на #хидроизолационна система. Адекватността изключва неоправдано скъпи или твърде евтини
материали. Качественото инсталиране е според изисквания и правила определени емпирично от експертите (можем да кажем професионалистите) в хидроизолирането.
Получава се готов продукт, който изпълнява предназначението си, който може да носи гаранции и е с достатъчно дълъг експлотационен период. Всичко друго е временно, непрофесионално и…скъпо понякога.