Най-важните неща, които трябва да знаете преди да решите да си направите зелен покрив

Най-важните неща, които трябва да знаете преди да решите да си направите зелен покрив

Съдържание

treeshape green roof

Зелените покриви са едно от най-атрактивните и модерни решения в строителството. Ако и вие сте запленени от тях и имате желание да поставите подобна конструкция на сградата, в която живеете, трябва да знаете какви са най-важните предизвикателства, пред които ще се изправите.

1.Хидроизолацията – Като се има предвид, че ще ви се налага постоянно поливане на  растителност, трябва да сте сигурни, че оттичането на водата към кореновата система няма да доведе до течове от покрива, т.е. хидроизолационният слой ще бъде проектиран така, че да удържи на голямо количество вода.  Трябва да се има предвид, че освен, че поемат много вода, зелените покриви и задържат такава, така че устойчивостта на покритието е от съществено значение.

2.Подръжка на покрива –  Трябва да знаете, че всеки един покрив се нуждае от поддръжка. При наличието на растителност тази поддръжка става много по-трудна.  Трябва да обмислите, кой ще се грижи за здравината на покрива ви, така че растителността да не бъде унищожена.

Най-важните неща, които трябва да знаете преди да решите да си направите зелен покрив

 

3.Избор на подходящи растения  – Изборът на подходящи растения за вашата зелена система е от решаващо значение. Специалистите съветват да се съобразите с климата на мястото, където се намира сградата и да подберете растения, които или са местни /в най-добрия случай/, или са подходящи точно за такива атмосферни промени.

4.Конструкцията на покрива  – Трябва да сте сигурни, че конструкцията на покрива е достатъчно стабилна, за да издържи почвата, растенията и цялата вода, която ще се събира.

Най-добре направените зелени покриви са тези, в които съвместно са работили различни специалисти включително строителен инженер, дизайнер, ландшафтен архитект и изпълнители. Важно е да помислите за това, защото спестявайки от нещо днес, може да имате големи разходи в бъдеще.

Подобни статии

На какво да обърнете внимание при инсталиране на фотоволтаична система върху плосък покрив на бизнес сграда

Впрегване на силата на слънцето чрез покривите на търговски сгради   Инсталирането на фотоволтаична система на покрива на Вашия търговска сграда е чудесен начин да

Към статията »

Какви са най-добри практики за почистване и поддръжка на фотоволтаична система

Поддържане на Вашата фотоволтаична система чиста за постигане на максимална ефективност Когато става въпрос за търговски обект, от съществено значение за постигане на максимална енергийна

Към статията »